logo

energielabel nieuwbouw

Een nieuwbouwproject vraagt veel tijd en aandacht. Per 1 juli 2014 moeten alle utiliteitsgebouwen mét energielabel worden opgeleverd. [bekijk de infographic]

Wat houdt het in?

Het energielabel nieuwbouw is een certificaat dat afgegeven wordt door een gecertificeerd inspecteur en geeft de energieprestatie weer. Als het goed is komt dit overeen met de Energieprestatie-berekening Gebouwen (EPG). Om dit te bewijzen is het nodig dat er tijdens het bouwproces bewijslast wordt verzameld. Deze bewijslast bestaat onder anderen uit een fotodossier, waar tot in detail verschillende isolatie- en installatietechnische maatregelen in komen te staan. Deze foto's vormen samen met facturen en tekeningen de bewijslast dat bepaalde materialen en maatregelen zijn toegepast. Dit dossier kan samengesteld worden door de aannemer. Na oplevering keurt de inspecteur het pand en toetst de bewijslast. Aan de hand van de resultaten wordt een energielabel afgegeven. 

Wat doen wij?

Borgch assisteert én adviseert u als projectontwikkelaar of bouwbedrijf.  We hebben voorbeelden van fotodossiers en kunnen u helpen om dit tijdens het bouwproces bij te houden. Hiermee voorkomt u vervelende verrassingen achteraf, als het berekende energielabel toch niet behaald blijkt te zijn. Uiteraard werken wij met gediplomeerde adviseurs. 

Wilt u op de hoogte blijven of meer informatie hebben? Neem contact met ons op!

Borgch heeft meegewerkt aan een pilot van het Lente-Akkoord met het fotodossier. Lees hier over de eerste bevindingen. Ook andere partijen zijn aan het proefdraaien met het opnameprotocol. Lees meer.


OFFERTE ENERGIELABEL

prijsopgave binnen 4 uur

 

Bel mij terug