KennisEvent 15 februari 2018

Donderdag 15 februari hielden we ons eerste KennisEvent: Een bijeenkomst met vastgoedeigenaren en vastgoedadviseurs in het kader van de verduurzaming van vastgoed. Het te behalen label C in 2023 en mogelijk label A in 2030.

Het was een goede bijeenkomst, waar wij als adviseurs onze kennis en ervaring konden delen. Binnen één uur waren de aanwezigen op de hoogte van de huidige én komende wet- en regelgeving, waren ze bekend met de subsidies die er beschikbaar zijn en werden suggesties gegeven waarop gelet moet worden bij het praktische verduurzamen: Welke maatregelen leveren labelstappen op? Maar ook: Dat het slim is een nieuw gebouw een Energielabel Nieuwbouw mee te geven, vanwege de betere waardering van duurzame maatregelen.

Vanuit ABN-AMRO werd aangegeven hoe zij als bank aankijken tegen verduurzaming van vastgoed in Nederland, nu en ook komende jaren. Zij hebben als doelstelling geen kantoren meer te financieren in 2023 met een label slechter dan C.

Tijdens een de borrel achteraf werden ervaringen uitgewisseld en verder gediscussieerd over de gedeelte informatie.

We kijken tevreden terug op dit Event mét het vaste voornemen om deze sessie te herhalen. Op deze manier de contacten aanhalen met je relaties én je kennis delen geeft ons energie. Dan doen we wat we willen doen: samen met onze opdrachtgevers nadenken over verduurzaming van vastgoed.

Een volgend KennisEvent staat gepland voor begin 2019. E.e.a. zal tegen die tijd op de website worden aangekondigd. Erbij zijn? Stuur dan nu vast een e-mail naar contact@borgch.nl